T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / SARAY - Van Saray Halk Eğitimi Merkezi

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

TC

SARAY KAYMAKAMLIĞI

Saray Halk  Eğitimi Merkezi Müdürlüğü

 

 

 

                                                                                  2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU TAKVİMİ 

ONLİNE BAŞVURULARIN ALINMASI 01-31 AĞUSTOS 2023

 

 

Duyurunun internet sitesi ve panodan ilanı

 

14 Temmuz  2023

 Başvuruların Alınması

  1-31 Ağustos 2023

 Başvuruların komisyon tarafından değerlendirilmesi ve nihai olmayan listenin ilanı

4-8Eylül 2023

Sonuçlara İtiraz

11-12 Eylül 

İtirazların Sonuçlandırılması

13 Eylül  2023

Nihai listenin makam onayına gönderilmesi

14 Eylül 2023

 Makam onayından sonra nihai listenin yayınlanması

18 Eylül 2023

GÖREVLENDİRME

19 EYLÜL 2023

 

Başvuralar  e-yaygin.meb.gov.tr  adresinden E-devlet şifresi ile giriş yapılarak sistem üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır. Başvuru onayı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılacak olup, Ek-2 Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgelerin aslı onay aşamasında SARAY  Halk Eğitimi Merkezine ibraz edilecektir.

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ  file:///C:/Users/ERKAN%20B%C4%B0LG%C4%B0SAYAR/Desktop/02132824_USTA_OYRETYCY_BAYVURU_FORMU_2021.xlsx

 

 

BAŞVURUDA İSTENECEK EVRAKLAR

1-Diploma fotokopisi veya usta öğreticilik belgesi  (Aslı ile birlikte getirilecektir. Halk Eğitim Merkezimizde Aslı gibidir yapılacak)

           *Eğitim Fakültesi Mezunları Eğitim Fakültesi diploması varsa antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

           * Eğitim Fakültesi dışında kalan fakülte mezunları formasyon belgesini, formasyon belgesi yoksa oryantasyon belgesini eklemek zorundadır. Ayrıca var ise antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

           * 2 yıllık Meslek Yüksek okulu ön lisans mezunları diploma ve oryantasyon belgesini eklemek zorundadır. Var ise antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

          * İmam Hatip Lisesi ve  Meslek lisesi mezunları meslek lisesi diplomaları ile birlikte oryantasyon belgesini eklemek zorundadır var ise antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

          * Usta öğreticiler usta öğreticilik belgesi ile ustalık alanını gösteren ustalık belgesi ve oryantasyon belgesini eklemek zorundadır. 

          * Antrenörlük belgesi ile kurs açmayı planlayan eğiticiler antrenörlük belgesi,oryantasyon belgesi ve diploma eklemek zorundadır.

2-Güncel Sigorta Dökümü (SGK'dan alınacak olup SGK dökümünün en son sayfasında işyeri kodunun hangi halk eğitim merkezine ait olduğu SGK tarafından belirtilecektir. Hizmet süresi hesaplanırken sadece halk eğitimde çalıştığı süreler hesaplanacaktır. Diğer kamu ve özel kuruluşlarda hizmet süresi puanlamada değerlendirmeye alınmamaktadır.Daha önce halk eğitim merkezlerinde çalışmayan eğiticilerin bu belgeyi almasına gerek yoktur.)

3- İkametgah Belgesi

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- 1 Adet Fotoğraf

5- Sabıka Kaydı (e devletten  alınabilir)

6- Askerlik Durum Belgesi   (e devletten alınabilir.Askerlik görevini yapmayan eğiticilerin en az 31.07.2024 tarihine kadar tecilli olduğunu belgelendirmeleri gerekmektedir. Aksi durumda başvuru kabul edilmeyecektir.)

7-Çalışılabilir Sağlık Raporu  (sağlık ocağından alınabilir. Görev verildiği esnada istenecektir)

8- Formasyon veya Oryantasyon Belgesi

8- Ziraat Bankası Van Merkez Şubesinde Açılacak Hesap ( iban numarası makbuz ile getirilecek .Kesinlikle kalem ile kağıda yazılmayacaktır.)9

10-Ek-2 Formu  ( Bu formda beyan edilen bilgiler resmi evrak ile sunulmak zorundadır. Eğiticiler daha önce yaptıkları hizmetleri SGK dan getirecekleri evrak ile ispatlamak ile yükümlüdürler)

11-Başvuru Formu ve Dilekçe (Eğiticilik yapmak istediği alanı belirtir dilekçe ve iletişim bilgisini belirtir başvuru formu)

 

 

 DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ:   Değerlendirme İşlemi İlçe Şube Müdürü başkanlığında, Halk Eğitim merkezi ve bir okul müdürü komisyonu tarafından yapılmakta olup, Kaymakamlık olurundan sonra göreve başlatma işlemleri yapılmaktadır. Görev sıranız geldiğinde (kurs planlaması yapılırken) yukarıda sayılan belgeler asıllarıyla birlikte fotokopilerinin asıllarıyla birlikte tasdik edilip onaylandıktan sonra mavi şevvaf kapaklı dosya içeriside sıraya konularak elden ilgili müdür yardımcısına teslim edilecektir.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1 E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken Belgelerin ASILLARI taratılmalıdır. Fotokopileri kabul edilmemektedir. Evrakların ASILLARI sisteme yüklenmelidir.

2-  e-yaygin.meb.gov.tr sistemine e-devlet şifreniz ile giriş yapınız. Başvurular/Usta Öğretici Başvurusu menüsünden  Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formunda istenilen belgelerin asıllarının pdf ya da jpeg uzantılı halini sisteme yükleyerek ve sistem üzerindeki yönergeleri tamamlayarak başvurunuzu tamamlayınız

2-  E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra, başvuru evraklarının asıllarıyla birlikte fotokopilerini yukarıdaki belgelerden oluşturulacak dosya ile birlikte ONAY için getirmelisiniz. Başvuru yapan kişi ONAY için ŞAHSEN kurumumuza gelmelidir.

3-  Başvurular yaygın eğitim bilgi sistemi ( e devlet) üzrinden ve de halk eğitimi merkezi müdürlüğünden yapılmaktadır.

4-  Eğitici olarak görev almak istediğiniz kursların seçiminde, eğitim durumunuza uygun bir şekilde tercih yapınız. Konuyla ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yöneticileri yönlendirme yapamamaktadır. Açılacak kurslar tamamen kursiyer başvurusuna göre açılmaktadır.Hangi kursların talep edileceği bilgisi elimizde mevcut değildir.

5-  Usta Öğretici Oryantasyon Belgesini taradıktan sonra "Diğer Belgeler Bölümünden" e yaygın sistemine yükleyiniz.

6-  Detaylı SGK Hizmet Döküm Belgesi İşyeri Unvan Listesi İle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu/SGK Tescil ve "Hizmet Dökümü Belgesi Barkodlu Belge Oluşturularak" e devlet üzerinden alınmalıdır.

7-  E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken "İş Durumu" (MEB Personeli-Usta Öğretici- Kamu Personeli- Emekli) size uygun olanının seçiniz.

 NOT: Eksik bilgi ve belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru evrakları hazırlanırken bu hususun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Not:Yukarıdaki belgeler telli mavi dosya içerisinde Halk Eğitim Merkezimize teslim edilecektir.

 

Ders ücreti karşılığı görevlendirme

MADDE 26 – (1) Kurs açılacak alanda, kurumda ve kurumun bulunduğu eğitim bölgesinde yeterli sayıda öğretmen ve kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ders ücreti karşılığı görev yapacak istekliler arasından karşılanır.

     (2)  İhtiyaç hâlinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmî kurumlardan veya ilan yoluyla yapılır.

     (3)  Ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre yapılır:

                a)  Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler.

                b)  (Mülga:RG-12/06/2021-31509)1

                c)  Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri.

                ç) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

(4)   Üçüncü fıkrada sayılanlardan görevlendirme yapılamaması durumunda ilan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesi yapılır

(5)  İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesinde aranacak şartlar şunlardır:

               a)  Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

               b)  Türk vatandaşı olmak.

               c)  18 yaşını doldurmuş olmak.

               ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

               d)  26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

               e)  Askerlikle ilişiği bulunmamak.

               f)  Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

 

(6)     İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum  müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.

(7)    (Değişik:RG-12/6/2021-31509)1  Ücretli usta öğretici başvuruları her yıl Ağustos ayı iç erisinde millî eğitim müdürlükleri ve kurum müdürlüklerinin internet sitesi ve ilan panolarında Ek-1'deki ilan örneği ile en az 15 gün süreli duyuru yapılarak başvuru takvimine göre alınır. Başvurular, kurum müdürlüklerine veya e-Yaygın sistemi üzerinden yapılır.

(8)  Başvuruda bulunacaklardan;

               a)  Hangi kurs/kurslarda görev almak istediğini belirten dilekçe,

               b)  Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formundaki puana esas olan belgelerin aslı ve fotokopileri,

istenir.

(9)  Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır:

                a) (Değişik:RG-12/6/31509)1 Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları eylül ayında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.

                b) Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göreyapılır.

                c) (Değişik:RG-12/6/2021-31509)1 Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 7 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak sıralama yapılır.

                ç) (Mülga:RG-12/6/2021-31509)1  

(10)  Resmî kurumlardan veya ilan yoluyla ders ücreti karşılığı görevlendirmelerle ihtiyacın karşılanamaması hâlinde,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma izni,İçişleri Bakanlığınca oturma izni ve alanında yeterlilik belgesinin denkliğinin yapılmış olması şartıyla ilgili mevzuat kapsamında yabancı uyruklular ders ücreti karşılığında görevlendirilebilir.

(11)   Ceza ve tutukevlerinde hükümlü ve tutuklulara yönelik açılacak kurslarda, öğreticilik görevi öncelikle cezaevi ve tutukevinde görev yapan öğretici niteliğine sahip kişilerden karşılanır. Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır.

(12)  Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.

(13)  Değişik:RG.12/6/2021-31509)1 Üçüncü ve dördüncü fıkrada sayılanlarla ihtiyacın karşılanamaması durumunda emekli kişiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Başvuru Değerlendirme Formuna göre sıralanarak usta öğretici olarak görevlendirlir. 

(14)  Ücretli usta öğretici olarak görev verileceklere, Bakanlıkça hazırlanan programa göre eğitim verilir.

(15)   (Ek:RG-12/6/2021-31509)1 Üçüncü fıkranın (a) bendi kapsamında yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, sırasıyla alanında eğitim seviyesi ve hizmet puanına göre belirlenir. Aynı fıkranın (Değişik ibare:RG-3/8/202131557) (C) VE (Ç) bendi kapsamında  yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerledirme Formuna göre belirlenir

Ücretli usta öğreticilerin görev ve sorumlulukları

MADDE 27 – (1) Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dâhilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.

(2)  Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.

(3)  Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün 07.00 ile 22.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.

(4)  Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.

(5)  Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, buYönetmelikhükümlerine uymadıklar ıkurum müdürlüğü,mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

(7) (Ek:RG-12/6/2021-31509) Mücbir sebepler haricinde kurs onayından sonra göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle kurslarda görevlendirilemez ve bu durum e-Yaygın Sistemine işlenir.

 

 

                                                                                                                                                             Şadan ŞARAN 

                                                                                                                                                  Saray Halk Eğitimi Merkezi  Müdürü

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.07.2023 - Güncelleme: 20.07.2023 12:00 - Görüntülenme: 167
  Beğen | 0  kişi beğendi